Terug in de tijd

Terug in de tijd

Natuurkampeerterrein met assortiment avontuurlijke outdoor activiteiten

In 1988, nu dertig jaar geleden, legden Jos en Mimi Akkermans de basis voor wat nu een groot en veelzijdig recreatiebedrijf is. Naast hun akkerbouwbedrijf startten zij natuurkampeerterrein ‘De Heense Akker’ dat al gauw werd uitgebreid met activiteiten als kanovaren en fietsverhuur. In de jaren daarna verschoof de focus van het bedrijf steeds meer van de individuele recreant naar groepsrecreatie met een uitbreidend assortiment avontuurlijke activiteiten zoals handboogschieten en een stormbaan. Een gouden zet!

Het roer om: van aardappelschuur naar toonaangevend recreatiebedrijf

In 2001 gooiden Jos en Mimi samen met hun drie zoons Jeroen, Joost en Robbert het roer om. Het akkerbouwbedrijf werd beëindigd, de boerenloodsen werden ingrijpend omgebouwd naar een mooie accommodatie voor gasten en de volledige focus kwam te liggen op recreatie. In de breedste zin van het woord trouwens, want de introductie van de kampeervlotten die in de tussentijd ook had plaatsgevonden, gooide met een nominatie voor de Nationale Toerismeprijs hoge ogen.

Aan kampeervlotten en een breed pallet aan groepsuitjes wordt een prachtige golfbaan toegevoegd

Akkermans, dat steeds meer naam in de regio kreeg, breidde het assortiment aan uitjes verder uit. Vele gasten wisten de weg naar Akkermans te vinden voor avontuurlijke activiteiten als een uniek hoogteparcours, wateractiviteiten, maar ook toegankelijke spelactiviteiten, teambuilding en creatieve workshops. Later kwamen daar ook originele middag- en avondvullende programma’s bij. Alsof dit niet genoeg was, opende Akkermans in 2009 een mooie negen holes par-3 golfbaan die dankzij de toegankelijke sfeer en korte en toch uitdagende rondes een grote groep trouwe en gewaardeerde golfers aan zich verbindt.

Restaurant, huiskamercafe en theetuin Beneden Sas zet een prachtig waterrijk plekje (culinair) op de kaart

Met restaurant, huiskamer café en theetuin Beneden Sas zette Jeroen en Robbert niet lang daarna, in 2013, een prachtig waterrijk plekje op de Brabantse Wal op de kaart. Ook vele echtparen hebben elkaar inmiddels het jawoord gegeven op het mooie eilandje aan de monumentale sluis waar zo’n bijzonder sfeertje hangt en gasten culinair worden verrast. 

Succesvolle escape rooms voor kleine en grote groepen

Toen Jos en Mimi meer afstand namen van het bedrijf en zoons Robbert en Jeroen directeur eigenaar werden, sprong het bedrijf in 2015 vroegtijdig in op de escape room hype met de gigantisch populaire Bunker Escape die nu met escape room Fieldman’s Secret een zusje krijgt die ook grotere groepen een geweldige escape ervaring kan bieden.

Opening feestzaal en bedrijfstak Events krijgt een boost

Ontwikkeling en vernieuwing van Akkermans gaat tot de dag van vandaag door, want Akkermans wil haar gasten vernieuwende uitjes en unieke ervaringen blijven bieden. Dat lukt alleen als je je als bedrijf blijft ontwikkelen en met de tijd mee blijft gaan. Nieuwe stappen zijn dat Akkermans in het jubileumjaar een prachtige feestzaal opent en haar bedrijfstak ‘Events’, unieke maatwerkevenementen met een duurzaam karakter op bijzondere locaties, een flinke boost wil geven.