Tips organiseren personeelsuitje

CKF Akkermans 2016 Grillmaster 72dpi 2556

Personeelsuitje, bedrijfsfeest, personeelsfeest of teamuitje? Onze tips!

Zit jij in de personeelsvereniging of ben je op een andere manier de gelukkige organisator van het bedrijfsuitje, bedrijfsfeest, personeelsuitje, teamuitje of personeelsfeest? Lees dan de volgende tips en doe er je voordeel mee! 

Activiteiten

 • Bepaal het doel van je personeelsuitje. Gaat het puur om ontspanning en gezelligheid? Of wil je dat het uitje een teambuildingkarakter krijgt? Combineer je het met een vergadering, training of kick off? Stem je uitje hier op af en vraag naar de mogelijkheden.
 • Bedenk hoelang je personeelsuitje mag duren en filter hier programma’s en dinerkeuzes op.
 • Organisatiecomités vinden het vaak leuk om voor een verrassing te zorgen, terwijl dit het enthousiasme in de rest van het bedrijf juist tempert. Voorpret is al het halve werk, dus overweeg nog eens of je het echt geheim wilt houden voor de rest. Ga je er toch voor? Geef dan minimaal kledingadvies, reisafstand, ontvangsttijd en tijdsduur bloot.
 • Splitst het bedrijf op in verschillende teams, bedenk dan dat mensen zich erg op hun gemak voelen bij naaste collega’s, maar dat het voor de onderlinge samenhang in het bedrijf leuk is als mensen uit verschillende afdelingen bij elkaar terecht komen. Wil je zelf een indeling maken of laat je het aan de locatie over? Geef het even door.
 • Wil je de groep nog (laten) toespreken of een presentatie geven tijdens het personeelsuitje? Zorg dat de locatie vooraf op de hoogte is en er microfoon, scherm en beamer voor je klaar staan. Bij Akkermans kan dit in veel gevallen zonder meerkosten. Neem bij voorkeur een eigen laptop mee waar je bestanden op staan.

Eten & drinken

 • Informeer bij collega’s naar dieetwensen (bijv. Halal, vegetarisch, voedselallergieën) en geef ze door aan de locatie. Zo zorg je ervoor dat iedereen geniet van de catering tijdens jullie personeelsuitje.
 • Overweeg je drankafkoop, laat dit dan ingaan vanaf dat je gaat borrelen en tijdens het eten. De rest van de dag (tijdens activiteiten) kun je dan voor drankjes op nacalculatie gaan.

Organisatie en financieel

 • Laat je op de website van de Belastingdienst informeren over de Werkkostenregeling, dan weet je vooraf waar je op dat vlak aan toe bent als je een personeelsuitje organiseert.
 • Zorg voor duidelijkheid in het budget voor je op zoek gaat naar een uitje. Het handigste is dat je hier open over bent naar de locatie van je keuze, zodat ze hier een mooi programma op af kunnen stemmen.
 • Wil je het nuttigen van (alcoholische) drankjes binnen de perken houden tijdens je bedrijfsfeest, overweeg dan consumptiemunten.
 • Wijkt je bedrijf af van de meest gebruikelijke betaaltermijnen? Meldt dit dan bij de reservering. Dit voorkomt lastige herinneringen aan facturen.
 • Gaat de beslissing intern over meerdere schijven, vraag dan om een langere optietermijn. Bij Akkermans geen enkel punt!
 • Nodig je collega’s op tijd uit (enkele maanden van tevoren) en doe dit op een leuke aantrekkelijke manier, bijvoorbeeld met aansprekende foto’s. 

Vragen of opmerkingen over het organiseren van je personeelsuitje, bedrijfsfeest of teamuitje? Je kunt altijd contact opnemen met onze kantoormedewerkers. We adviseren je graag en je kunt altijd een afspraak maken om sfeer te proeven op locatie.